Családsegítő szolgálat

A családsegítő szolgáltatás célja a működési területén élő szociális és mentálhigiénés problémák miatt veszélyeztetett, illetve krízishelyzetbe került személyek, családok életvezetési képességének megőrzése, az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, valamint a krízishelyzet megszüntetésének elősegítése.

A családsegítő szolgálat a megelőző tevékenységek körében: a) Figyelemmel kíséri a lakosság szociális és mentálhigiénés helyzetét, feltárja a nagy számban  előforduló, az egyén és család életében jelentkező probléma okait és jelzi azokat az illetékes hatóság vagy szolgáltatást nyújtó szerv felé. b) Veszélyeztetettséget és krízishelyzetet észlelő és jelző rendszert működtet, ennek keretében elősegíti különösen az egészségügyi szolgáltatók, oktatási intézmények, a gyermekjóléti szolgálat, a gondozási központ, valamint a társadalmi szervezetek, egyházak és magánszemélyek részvételét a megelőzésben.

Az intézmény ellátási területe családsegítés vonatkozásában:

 1. Bikács Község
 2. Dunaszentgyörgy Község
 3. Gerjen Község
 4. Györköny Község
 5. Kajdacs Község
 6. Kölesd Község (2013.07.01-től)
 7. Kistormás Község (2013.07.01-től)
 8. Medina Község (2013.07.01-től)
 9. Nagydorog Nagyközség
 10. Németkér Község
 11. Paks Város
 12. Pálfa Község
 13. Pusztahencse Község
 14. Sárszentlőrinc Község
 15. Tengelic Község (2013.07.01-től) közigazgatási területe

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>