Szociális étkeztetés

Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étel biztosításáról kell gondoskodni, akik azt önmaguknak illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösképpen koruk vagy egészségi állapotuk miatt. A településen fogyatékkal élő, pszichiátriai betegek, hajléktalan személyek, és szenvedély betegek részére lehetőséget kell biztosítani az étkeztetés igénybevételére.

Az intézmény ellátási területe étkeztetés vonatkozásában:

 1. Bikács Község
 2. Dunaszentgyörgy Község
 3. Gerjen Község
 4. Kajdacs Község
 5. Kölesd Község
 6. Kistormás Község
 7. Nagydorog Nagyközség
 8. Németkér Község
 9. Paks Város
 10. Pálfa Község
 11. Pusztahencse Község
 12. Sárszentlőrinc Község

közigazgatási területe

Az étel biztosítása ellátási szerződések alapján a fenti önkormányzati fenntartású és vállalkozói főzőkonyhákról történik. Az étkeztetés a lakosság szükségleteinek megfelelően helyben fogyasztásával, elvitel lehetővé tételével, lakásra szállítással kerül megszervezésre a társult településeken kizárólag munkanapokon, Pakson csökkentett kapacitással szombati napon is működik a szolgáltatás.

A napi egyszeri meleg étel házhoz szállítását Pakson az erre a célra használt gépjárművekkel oldjuk meg. A többi településen a házi segítségnyújtás, és az idősek nappali ellátása szakdolgozóinak bevonásával, illetve eseti jelleggel – pl. időjárási körülmények, vagy egyéb okok ezt indokolják – a helyi önkormányzat segítségével pl. falugondnoki szolgálat bevonásával történik.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>