Helyettes szülői hálózat

Paks város székhellyel, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetésével a helyi gyermekvédelmi rendszer keretén belül funkcionáló átmeneti gondozást nyújt. A gyermekjóléti alapellátások közül az átmeneti elhelyezést biztosító helyettes szülői szolgáltatás célja, hogy a rászorultság mértékében segítse a családot a gyermeknevelésben. Ha szükséges ideiglenesen pótolja a gyermek számára a szülői gondoskodást, annak érdekében, hogy erősödjön a család megtartó ereje, ne alakuljon ki a gyermek veszélyeztetettsége, vagy ha az kialakult, azt helyben, szükségletekhez igazodva lehessen megszüntetni.

A szolgáltatás elősegíti, hogy a vérszerinti szülő akadályoztatása esetén a gyermek meleg, elfogadó családias légkörben és körülmények között ellátást kapjon. Az ellátási területen 4 helyettes szülő, egyidejűleg 7 gyermek fogadását képes megoldani. Helyettes szülőink vannak Bölcskén, Dunaföldváron, Madocsán, Kajdacson, Pakson. A helyettes szülők tevékenységét, szakmai felkészítését, a szolgáltatáshoz kapcsolódó szakmai jelzőrendszer koordinálója a helyettes szülői tanácsadó végzi.

Az intézmény ellátási területe helyettes szülői ellátás vonatkozásában:

 1. Bikács Község
 2. Bölcske Község
 3. Dunaföldvár Város
 4. Dunaszentgyörgy Község
 5. Gerjen Község
 6. Györköny Község
 7. Kajdacs Község
 8. Madocsa Község
 9. Nagydorog Nagyközség
 10. Németkér Község
 11. Paks Város
 12. Pálfa Község
 13. Pusztahencse Község
 14. Sárszentlőrinc Község, közigazgatási területe

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>