Gyermekjóléti szolgálat

A szolgáltatás hozzájárul a gyermek testi, érzelmi, lelki, és erkölcsi fejlődésének, jólétének a családban történő nevelésének elősegítéséhez és a kialakult veszélyeztetettség megszűntetéséhez, a gyermek családjából való kiemelésének a megelőzéséhez, illetve a családba történő visszahelyezéséhez. Feladata a veszélyeztetettségét észlelő-jelző rendszer működtetése érdekében a megelőzésben érintett valamennyi intézmény együttműködésének megszervezése.

Továbbá a lakosság szociális helyzetének figyelemmel kísérése, a jelentkező problémák értékelése, és a szükséges szolgáltatások bevezetésének kezdeményezése.

A komplex szociális munkát igénylő családgondozás célja a család gyermeknevelési körülményeinek megteremtése, illetve visszaállítása, további a szülő és gyermek kapcsolat helyreállítása.

Az intézmény ellátási területe gyermekjóléti szolgáltatás vonatkozásában:

 1. Bikács Község
 2. Dunaszentgyörgy Község
 3. Gerjen Község
 4. Györköny Község
 5. Kajdacs Község
 6. Kölesd Község (2013.07.01-től)
 7. Kistormás Község (2013.07.01-től)
 8. Medina Község (2013.07.01-től)
 9. Nagydorog Nagyközség
 10. Németkér Község
 11. Paks Város
 12. Pálfa Község
 13. Pusztahencse Község
 14. Sárszentlőrinc Község
 15. Tengelic Község (2013.07.01-től) közigazgatási területe

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>